RRS с нов мърч „СВОБОДЕН“

ROOF RHYMEZ #СВОБОДЕН
ROOF RHYMEZ & GOLOKA

GOLOKA: Здравейте, момчета! Изкачате с нов албум “Безкрайно петолиние. Разкажете ни повече за него, за работния процес…

IMP: Здрасти, здрасти. Албума реално, когато ме озари идеята за такъв, беше замислен като солово EP, но в процеса, докато записвах първите демота си казах, защо пък да не забъркам и Сеньора. От своя страна пък на него му трябваха части от секундата, за да каже “Аре брат, прайме го“! И така вече бийтовете летяха към него. Започнахме го, мисля към края на 2020-та и днес вече е факт.

Sr.Martini: Здравейте и от мен. За мен този албум е отражение на част от вътрешния ни свят, нашите цветове, светлосенки и нюанси върху платното. Винаги сме себе си в песните си, искрени и неподправени. Чувствам се чудесно, когато бачкаме с братлето, Ицака е голям, неизмерим талант, вдъхновява….Инструменталите, разбира се са на високо ниво, дълбоки, музикантски. Правим нашата музика с чиста любов, постоянство и отдаденост. Радваме се, че има все още хора, които я ценят и за тях значи нещо. Специално благодарим на Sistah, за арта по обложката, истински творец и професионалист. Благодарности и на Гената за помощта със саунда.

GOLOKA: Какви са тематиките и инспирациите, които преобладават в албума?

IMP: Мога да кажа, че като стилистика не сме избягали далеч от това, с което хората ни познават. Засягаме теми, които провокират в нас емоции – независимо положителни или негативни са те. Говорим за спокойствието и красотата на природата, за приятелите и семейството, за страховете си, за това как имайки чувството, че човек се изгубва… той всъщност се преоткрива. Говорим за твореца и това какво му коства, като такъв да оцелява в материален и повърхностен свят. Пеем за нещата, които чувстваме. И ако си представим, че всяка емоция в живота ни е нота, то определно ще ни трябва едно “безкрайно петолиние“, за да разкажем всичко. Но тук в рамките на един пълен албум сме се постарали да кажем доста неща.

Sr.Martini: Ицака бе доста подробен, ще допълня, че тематиките са житейскипеем за чувства и състояния, през които много хора преминават през животите си. Говоря за чувстващитемислещиобичащи и търсещи личности, нашите хора. Просто ние синтезираме малки частици от тези богати вътрешни светове. С музика, с лирика….със страст. РАП… рапът е нещо безграничноизкуство, което заема голяма част от животите ни.

 

GOLOKA: Планувате ли да го представите на живо, кога, къде??

IMP: Нас винаги ни е харесвало да общуваме с публиката. Имайки в предвид новия начин, по който ни се налага да живеем не знаем, кога би могло да се случи. Но при първа възможност някои от парчетата със сигурност биха се вместили в репертоара ни.

Sr.Martini: Когато имаме възможност, ще действаме. Да, факт е, че обичаме живата връзка, непосредствената комуникация с нашите съмишленици – тези, които чуват, разбират и подкрепят музиката ни, която си е един вид каузамисия.

GOLOKA: С вас и по ваша идея, направихме и мега якия мърч GOLOKA X ROOF RHYMEZ, кажете малко повече за идеята, как се случиха нещата, доволни ли сте от резултата??

IMP: За мен лично GOLOKA винаги е била идеология, а не просто име на брандЛого, което ако видиш, че някой носи по улиците знаеш, че “той е от наще”. Относно нашата идея за “Свободен” бих казал само, че искаме хората, които притежават дрехите ни да усетят наистина свободата ни да правим това, което обичаме и да им дадем стимул и кураж да преследват личните си цели – СВОБОДНИ!

Sr.Martini: Искам специално и сърдечно да благодаря на нашия брат Герата, без чиято помощ в целия процес и безценни съвети, щеше да ни е доста по-трудно. Специални благодарности и за Милен Балбузанов – CALLIGRAPHY MASTERS, авторът на дизайна на “СВОБОДЕН”. За нас е чест да се колаборираме точно с тези хора. GOLOKA е доказала се с времето идеология, пренесена върху дрехи, предназначени за кръг от хора с общи интереси, хора, за които живота е непрестанен кръговрат от любовборбавярасила на ума и духа. За Свободни хора. Е, и ние сме такива…СВОБОДЕН за нас значи много. Висша ценност, без която нямаш крила. Свободата е важна, дай Боже всеки да я има и да я отстоява. Това е нашето послание – бъдете винаги и във всичко Свободни.

GOLOKA: Къде могат хората да си купят албумамърча и други неща свързани с вас??

IMP: Всичко може да бъде открито в нашия официален сайт ROOF RHYMEZ. Може да се свържете с нас и на официалните ни страници във Facebook и Instagram.

Sr.Martini: Може да дойдете и до студиото, ако сте по София. Вратите са отворени за всички.

 

GOLOKA: Мислите ли да правите още рекламни материали??

IMP: Да, разбира се! Всички тези неща, като мърчстикери и т.н. са отличителни белези за всяко crew. Така, че наравно с това да се прави музика, трябва да се мисли и за тези неща. Добрата новина за нас е, че знаем с кой трябва да работим, за да получим това, което искаме.

Sr.Martini: Да, да, да ! Имаме идеивлагаме и послания.

 

GOLOKA: Как се справяте финансово, тъй като всички артисти знаем, че приходите ни идват предимно от участия на живо?

IMP: На мен лично ми се налага да работя на пълен работен ден и друга работа, наравно с това работя и в студиото ниснимамрежисираммонтирам и какво ли още не. От 10 кладенеца вода вадя. Истината е, че ако разчитам само на музиката отдавна щях да съм изчезнал физически от този свят. Мога да кажа, че в момента повечето приходи идват от бизнес покрай самата нея, не толкова от участията ни.

Sr.Martini: Справяме се доста трудно, за един артист на свободна практика в държавата ни никак не е лесно. Просто знаеш, имаш сърцевлагаш го… и буташ, колкото можеш и се налага. Това е… Ако обичаш искрено това, което твориш и правиш, разбира се. Животът не е песен, но пък песните са живот.

 

GOLOKA: Как мислите, дали ще има и да има ли GOLOKA FEST тази година?

IMP: Аз лично бих се радвал GOLOKA FEST да се превърне в традиция с десетилетия напред, но и знам, че само с ентусиазъм и мечти не става – трябва да се работи здраво. Аз познавам човека, който натиска в задкулисието да се случва и ако зависи от него ще се състои, но не зависи всичко от него. По-скоро бих му пожелал да има сили и да преминава по-леко през проблемите, които не зависят от него със същия хъс и професионализъм, защото имаме нужда от този фестивал.

Sr.Martini: Бих бил щастлив да се случи, този фестивал е истински специаленМястотоенергията, природатахоратаизпълнителите… идеите, които го обгръщат. И двете години досега си прекарахме прекрасно, с много верни приятели под едно небе. Надяваме се да го има, за каквото трябва ще си помагаме. Ние сме ОбществоАртистична общност.

 

GOLOKA: Какво се случва в кухнята на ROOF RHYMEZ STUDIO? Какво ново да очакваме от вас момчета??

IMP: За миналата година от студиото излезнаха 3 албума и доста сингли на артисти, които работят при нас и са ни гласували доверие. Остава ни време и за нас самите разбира се, като най-скоро време може да очаквате инструменталния албум на Bobby1Kenobi, соловия албум на Sr.Martini, който ще бъде двоен и мой солов албум, продължение на “Деца на бурята” отново с B1K.

Sr.Martini: Освен тези неща, със сигурност ще има и разни сингли през времето, че сърце юнашко не трае. А мърча ще бъде зареден на сайта ни ROOF RHYMEZ на 12.04.2021, стойте нащрек, защото е мега силен.

 

GOLOKA: Какво бихте пожелали на читателите на нашите “НОВИНИ

IMP: Бих им пожелал да бъдат здрави, но бих им дал и един съвет. Инвестирайте времето си в неща, които са полезни за вас и околните ви, защото до сега никой не е успял да го върне назад.

Sr.Martini: Пожелавам ви да сте здравивдъхновениспокойни и хармонични. Да имате свободата и съзнателността да сте искрено себе си. Останалото идва с трудвяралюбов и постоянство. Бъди мъдър. Бъди свободен.Сподели в: